Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

首頁相冊搜尋Latest images會員註冊登入

天乙Fantasy Pets

向下 
5 posters
發表人內容
evechik

文章總數 : 2
注冊日期 : 2008-08-15

天乙Fantasy Pets Empty
發表主題: 天乙Fantasy Pets   天乙Fantasy Pets Icon_minitime周五 1月 16, 2009 12:36 am

各位,想大家幫幫忙。於長沙灣天悅廣場地下的『天乙 Fantasy Pets』,本人觀察了這間寵物店一段日子,見到他們把一隻中型雪橇犬困在一個小籠內,只夠其轉身。每天都是如此,因為我曾在午間和晚間分別不同時間經過和觀察,情況都是一樣。我覺得狗狗很可憐,牠有時又會哀嗚,店員和店主都不懂愛護動物。今天我還見到,那兒一位女店員替雪橇犬清潔便便時,狗狗很想走出籠子,但女店員很粗魯的把狗狗『塞回』籠內。我看見後很傷心,因為那狗狗真的很想出來!
我不知道如何可以幫到那雪橇犬,又不敢與他們理論,因怕他們對狗狗不利。請問大家有何對策呢?
回頂端 向下
HUSKY
五級兵
五級兵
HUSKY

文章總數 : 755
注冊日期 : 2007-12-04

發表主題: 回復: 天乙Fantasy Pets   天乙Fantasy Pets Icon_minitime周三 2月 04, 2009 9:19 pm

我稔你講緊嗰隻係咪啡白色既HUSKY呀?
嗰隻叫火影,個店主自己養架﹗佢哋放工之後都會帶火影散步,
間中都會落嚟公園玩,但要救火影,睇嚟唔係容易,除非你買咗佢啦﹗
不過佢應該唔會賣火影,佢話佢養過19隻HUSKY,火影係第一隻叫得返既HUSKY,
同埋佢會攞嚟配種,所以真係幾難幫到,
或者打電話去漁農署ORSPCA,告佢哋冇空間比火影,
可能會有啲用呢… crying
回頂端 向下
落閘放狗滑先生
五星級會員
五星級會員
落閘放狗滑先生

文章總數 : 256
注冊日期 : 2007-12-06

發表主題: 回復: 天乙Fantasy Pets   天乙Fantasy Pets Icon_minitime周四 2月 05, 2009 2:10 am

靠買賣狗隻賺錢之人仕,有幾鍚d狗吖,如果情況屬實,打電話去愛協投訴啦,或者可以幫該狗狗脫離配種機器之行列..
回頂端 向下
魔牧教教主
五星級會員
五星級會員
魔牧教教主

文章總數 : 195
注冊日期 : 2007-12-06

發表主題: 回復: 天乙Fantasy Pets   天乙Fantasy Pets Icon_minitime周四 2月 05, 2009 9:42 am

但呢輪都好似唔見火影喎.....
回頂端 向下
HUSKY
五級兵
五級兵
HUSKY

文章總數 : 755

發表主題: 回復: 天乙Fantasy Pets   天乙Fantasy Pets Icon_minitime周五 2月 06, 2009 1:36 am

bb媽話仲見到火影困喺籠入面呀﹗唉…我擔心會影響佢骨骼成長啫…
回頂端 向下
evechik

文章總數 : 2
注冊日期 : 2008-08-15

發表主題: 回復: 天乙Fantasy Pets   天乙Fantasy Pets Icon_minitime周三 2月 25, 2009 11:29 pm

各位,其實早前我曾email到漁農自然護理署 ,他們說店主經勸告後已將『火影』狗狗放進一個較大的籠子。不過當我再次到那店舖外觀看時,牠仍舊在原先的籠子裡。幾天之後,我再沒見到『火影』狗狗了。不知道牠現況如何,希望牠一切安好吧。
回頂端 向下
Admin
Admin
Admin
Admin

文章總數 : 18

發表主題: 回復: 天乙Fantasy Pets   天乙Fantasy Pets Icon_minitime周四 9月 24, 2009 3:49 pm

evechik 寫到:
各位,其實早前我曾email到漁農自然護理署 ,他們說店主經勸告後已將『火影』狗狗放進一個較大的籠子。不過當我再次到那店舖外觀看時,牠仍舊在原先的籠子裡。幾天之後,我再沒見到『火影』狗狗了。不知道牠現況如何,希望牠一切安好吧。

都唔駛咁擔心既,火影係佢打算自己養,應該唔會對佢點,之前喺公園見佢對火影都唔錯,可能宜家留火影喺屋企呢…
回頂端 向下
http://cswdoggieclub.forumrama.com

天乙Fantasy Pets
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
 :: 長沙灣專區 :: 長沙灣邊間寵物店好?-
前往: