Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

首頁相冊搜尋Latest images會員註冊登入

彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑

向下 
3 posters
發表人內容
HUSKY
五級兵
五級兵
HUSKY

文章總數 : 755
注冊日期 : 2007-12-04

彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑 Empty
發表主題: 彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑   彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑 Icon_minitime周五 12月 07, 2007 2:54 pm

沙 田 彭 福 公 園 因 奧 運 馬 術 關 閉 , 曾 令 一 眾 愛 狗 人 士 一 度 失 去 一 個 好 去 處 而 不 知 所 措 , 幸 後 來 重 開 , 狗 兒 們 才 有 地 方 無 拘 束 地 玩 耍 , 豈 料 日 前 一 隻 灰 色 史 納 沙 突 然 被 一 隻 雪 橇 犬 狂 咬 , 滿 頭 鮮 血 , 但 雪 橇 犬 主 人 竟 不 阻 止 , 還 高 興 地 笑 看 , 有 網 友 將 雪 橇 犬 主 人 趾 高 氣 揚 的 神 情 拍 攝 下 來 , 在 各 討 論 區 中 聲 討 他 冷 血 , 並 呼 籲 其 他 狗 主 到 彭 福 公 園 放 狗 時 要 小 心 。
雅 虎 博 客 「 馬 蒂 媽 」 對 此 非 常 憤 怒 : 「 史 納 沙 的 主 人 同 朋 友 去 救 隻 狗 , 但 隻 狗 個 頭 已 經 流 晒 血 , 好 慘 呀 ! 雪 橇 犬 個 主 人 仲 度 笑 緊 ! 好 乞 人 憎 ! 」

網 友 聲 討 無 良 狗 主
部 份 網 友 也 目 擊 事 件 , 於 是 傳 到 各 大 討 論 區 中 聲 討 無 良 雪 橇 狗 主 , 自 稱 是 雪 橇 犬 真 正 狗 主 的 網 民 「 墨 攻 」 到 各 討 論 區 及 博 客 留 言 , 稱 冷 血 者 為 其 朋 友 , 其 女 友 當 時 衝 到 小 食 亭 取 止 血 粉 , 受 傷 的 史 納 沙 後 來 就 被 送 到 大 圍 綠 十 字 就 醫 , 他 們 與 受 傷 史 納 沙 的 狗 主 一 直 保 持 聯 絡 , 希 望 網 友 們 不 要 挑 起 大 小 狗 主 對 立 。
「 jimgi 」 討 厭 任 何 藉 口 : 「 做 主 人 應 該 好 好 睇 住 隻 狗 ! 有 攻 擊 性 的 狗 , 唔 應 該 放 繩 任 由 佢 周 圍 走 , 無 論 係 傷 到 人 定 傷 到 狗 , 大 家 都 會 好 難 過 ! 」
回頂端 向下
HUSKY
五級兵
五級兵
HUSKY

彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑 Empty
發表主題: 回復: 彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑   彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑 Icon_minitime周五 12月 07, 2007 2:55 pm

上咗蘋果真係慘,最慘係呢個唔係狗主,係狗主既朋友呢… Laughing
回頂端 向下
落閘放狗滑先生
五星級會員
五星級會員
落閘放狗滑先生

文章總數 : 256
注冊日期 : 2007-12-06

發表主題: 回復: 彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑   彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑 Icon_minitime周五 12月 07, 2007 5:22 pm

呢壇嘢幾十個版本,我真係覺得post上網果個人好有愛心and好有機心囉,咁落力喺各大討論區留言聲討,吳知以為隻狗咬住佢個頭,...... Shocked 雖然單嘢係悲劇,但史納莎狗主好似仲未有回應d咩,係咪應該聽吓史納莎狗主嘅說話中肯d,一個第三者咁主動咁勤力搞咁多嘢,(可能我懶 :@: )我覺得佢應該係............................何來! pig
回頂端 向下
HUSKY
五級兵
五級兵
HUSKY

發表主題: 回復: 彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑   彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑 Icon_minitime周五 12月 07, 2007 8:02 pm

講得無錯,
由此至終史立莎個主人都冇講過任何嘢,
我最怕係啲人攪到咁大,
第時彭福唔比放狗咋﹗
咁香港又小一個可以容納狗狗既地方啦﹗ Mad
回頂端 向下
BB媽
二級兵
二級兵
BB媽

文章總數 : 408

發表主題: 回復: 彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑   彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑 Icon_minitime周六 12月 08, 2007 8:06 pm

無論如可發生甚麼事都好啦﹗大家都唔想見到,養得距地(狗狗)都想距地開心快樂、自由自在、在綠油油的草地上狂野奔跑。
我隻小牧羊BB同好多大狗都可以做好朋友,玩得好開心啦﹗每個星期彭福公園都有成幾千隻狗出入,須然今次發生了一些大家都唔想見到的事,希望大家原諒牠吧 :heart: :heart: :heart:
回頂端 向下
落閘放狗滑先生
五星級會員
五星級會員
落閘放狗滑先生

文章總數 : 256

發表主題: 回復: 彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑   彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑 Icon_minitime周日 12月 09, 2007 1:41 am

BB媽 寫到:
無論如可發生甚麼事都好啦﹗大家都唔想見到,養得距地(狗狗)都想距地開心快樂、自由自在、在綠油油的草地上狂野奔跑。
我隻小牧羊BB同好多大狗都可以做好朋友,玩得好開心啦﹗每個星期彭福公園都有成幾千隻狗出入,須然今次發生了一些大家都唔想見到的事,希望大家原諒牠吧 :heart: :heart: :heart:

係呀,喺第二d討論區見到好多版本,個個一面倒話雪橇主人又賤人又賤狗,吳知以為個個喺現埸,所謂人云亦云,原來真係有好多人係冇腦,靠聽講架炸 affraid 就係多謝呢d聽講,所以呢個世界上隻隻狗都咬人,隻隻狗都周圍疴屎,隻隻都生蚤,隻隻都......................(下删數百字) Sleep
回頂端 向下

彭 福 公 園 狗 咬 狗 有 人 見 血 冷 笑
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
 :: 狗狗新知 :: 狗狗新聞-
前往: